Miljö och material

Gospel House använder trädet Albezia Falcataria för största delen av sin leksaksproduktion. Detta bidrar till hållbar utveckling då trädet är ett av de snabbast växande i världen. Träet används dagligdags som drivmedel i de tropikerna.

Albezia är ett lövträd med en tunn stam och väldigt bred krona av gröna bladverk. Trädet planteras flitigt i tropiska länder.

Tillväxtrekordet för detta ”mirakel träd”, under goda förutsättningar med bördig jord och hög nederbörd, är så mycket som 7 meters höjd efter drygt ett år och 30 meters höjd efter 9-10 år. Därefter saktar tillväxten av och trädet har en kort livslängd på cirka 25 år. Trädet kräver mycket ljus och producerar rikligt med frön som sprids med vinden. Trädet har bl.a. etablerat sig på sockerrörsfält på Hawaii och teplantager på Sri Lanka, där de fungerar som naturligt vindskydd för te-produktion. På Sri Lanka är Albezia trädet därför en stor tillgång som kan bidra till att stärka den nationella ekonomin om träden används på rätt sätt.

Strukturkvaliteten för Albezia trä har ett attraktivt finkornig utseende och har en slät siden-matt yta med en bärnstensfärgad nyans. Det är ett extremt lätt och tåligt trä som gör det till en perfekt kandidat för barnleksaker.

 

-Möt Gospel House

-Bilder

Albezia Falcaratia

Hitta producent