Möt Gospel House

Gospel House Handicrafts är ett Fair Trade-företag på Sri Lanka som är specialiserade på träleksaker, pussel, barnmöbler och annat hantverk. Organisationen grundades år 1977 med syfte att ge sysselsättning och utbildning åt ungdomar som tidigare inte haft möjlighet att slutföra sin skolgång.

Gospel House ambition är att växa till att bli en global leverantör och därmed ytterligare kunna höja levnadsstandarden för sina hantverkare och deras lokalsamhällen.

Gospel House har 25 heltidsanställda och ger arbete till ytterligare 120 hantverkare i deras lokaler. Gospel House kvalitativa träleksaker produceras med hänsyn till människa och miljö, organisationen är medlemmar i World Fair Trade Organisation (WFTO).

Importör: The House of Fair Trade

Butiker: Fair Trade Återförsäljare

 

Gospel House

Sri Lanka, se film spela upp
Produkter

Produkter

Säkerhet och kvalitet är mycket viktiga för Gospel House. De färgglada leksakerna uppfyller de amerikanska och europeiska säkerhets¬standarderna. Produkterna är noggrant kontrollerade i alla stadier av produktionen och varje del som skickas till förpackningsavdelningen kvalitetssäkras av erfaren personal.

Alla produkter är tillverkade med miljövänliga metoder och miljövänligt material. Gospel House pussel är exempelvis gjorda av Albezia Falcataria, ett av de snabbast växande träden i världen. Träden fungerar som vindskydd på teodlingar och fälls först efter att deras användningsområde förbrukats.

Produkterna säljs uteslutande för export till Europa och USA. I Sverige importeras varorna av The House of Fair Trade och säljs i bl.a. Världsbutiker och Fair Trade Shop.

Hitta producent