Möt uSisi Designs

uSisi Designs är ett Sydafrikanskt företag med 40 kvinnliga hantverkare som inspirerar världen med innovativa produkter i modern design kombinerat med kreativa återvinningstankar. uSisi Designs är en WFTO Guaranteed member.

Verksamheten leds av grundaren Stella Pretorius som har en passion för hantverk och att skapa möjligheter för kvinnor från olika folkgrupper att förbättra sina liv. Kvinnorna lever i och runt Pietermaritzburg, Kwazulu-Natal i Sydafrika. Med mycket lite formell utbildning har de hittat en säker plats på uSisi för att växa och utvecklas. Kvinnorna är mycket stolta över sin hantverkskompetens och är numera kända för sina både intressanta och innovativa produkter av telefontråd.

uSisi har sitt ursprung i 1980-talets gamla Sydafrika med apartheid och tvångsförflyttningar till särskilda områden. Gruppens grundare Stella Pretorius, började med verksamhet inom hälsovård för handikappade barn men beslutade efter ett antal år att inleda en rad inkomstgenererande verksamheter för deras föräldrar istället. På så sätt föddes uSisi Designs.

Importör: Fair Monkey

Butiker: Fair Trade Återförsäljare

 

uSisi Designs

Sydafrika
Produkter

Produkter

uSisi Designs tillverkar bl.a. vackra korgar, accessoarer och smycken. Produkterna tillverkas av återvunnen telefontråd, riktigt kreativt! Deras produkter importeras till Sverige av WFTO-medlemmen Fair Monkey.

Hitta producent