Möt Streetwires

Streetwires har sitt huvudkontor i Kapstaden, Sydafrika och arbetar för att motverka arbetslöshet och fattigdom. De tillverkar häftiga prydnadssaker, konstverk och profilmaterial av ståltråd. 80 % av de anställda bor i kåkstäder där arbetslösheten annars är hög. Ett av Streetwires viktigaste syften är att skapa så många meningsfulla och långsiktiga arbeten som möjligt, vilket de bl.a. gör genom sitt medlemskap i World Fair Trade Organization (WFTO). Streetwires samarbetar med ett flertal WFTO-importörer vilket gör att de kan ge sina anställda en rättvis betalning och långsiktiga samarbeten. De anställda får också en möjlighet till vidareutbildning för att kunna utveckla sitt konstnärskap.

Streetwires satsar särskilt på hälso-och sjukvård för de anställda. Då en tredjedel av de som arbetar på Streetwires har hiv har man startat ett för Sydafrika unikt hiv- och aidsprogram.

Importör: The House of Fair Trade

Butiker: Fair Trade Återförsäljare

Streetwires

Kapstaden, Sydafrika spela upp
Produkter

Produkter

Streetwires tillverkar häftig heminredning, konstverk och profilmaterial av ståltråd.

Produkterna importeras till Sverige av WFTO-medlemmen The House of Fair Trade och säljs i bl.a. Världsbutiker och Fair Trade Shop. Perfekta för ditt hem eller som present!

Hitta producent