Möt MESH

MESH, eller ”Maximising Employment to Serve the Handicapped”, har samarbetat med IM sedan 1984. Det är en indisk paraplyorganisation som arbetar med social och ekonomisk inkludering av hantverkare med funktionshinder. MESH samarbetar med 34 producentgrupper runt om i Indien varav 8 i leprakolonier. 70% av producenterna är kvinnor.

Organisationen är medlem i World Fair Trade Organisation (WFTO) och många av varorna som produceras går att köpa i hos IM:s återförsäljare. MESH har nära kontakt med grupperna vilket ger god kunskap om deras arbetssituation. Produkterna anpassas till hantverkarnas förutsättningar och olika grupper gör allt från vävning och sömnad till träsnideri, papier-maché och blocktryck. Genom MESH får de hjälp med utbildning, design och marknadsföring så att de kan hitta kunder, få försörjning och bli jämlika aktörer i samhället.

 

Fotograf: Erik Thörner

MESH

Indien
Produkter

Produkter

MESH producerar vackra accessoarer, leksaker och presentartiklar av bl.a. textilier, jute, palmblad och trä. I sortimentet finns visst utbud av ekologiska produkter.

Alla produkter är garanterade Fair Trade av World Fair Trade Organization (WFTO). Varorna importeras av IM Fair Trade och säljs bl.a. i IM butikerna.

Hitta producent