Möt Craft Resource Center (CRC)

Den indiska Fair Trade-organisationen CRC, Craft Resource Center, bildades 1989 och tillverkar bl.a. plånböcker och väskor i ekologiskt läder.

CRC hjälper informellt organiserade hantverkargrupper att utveckla självförsörjande företag, och strävar efter att utveckla ekonomisk självförsörjning för en sårbar del av samhället genom traditionella hantverkskonster. CRC hjälper till med marknadsföring, design , finans och export till stöd för ett stort antal hantverkargrupper över hela Indien . Irani Sen grundade organisationen och hade då endast en heltidsanställd och samarbetade bara med två producentgrupper. Idag har denna inspirerande organisation utvecklats till en stark och stabil Fair Trade-organisation, som ger möjligheter till över 60 producentgrupper utspridda över hela Indien . CRC har varit medlem i WFTO sedan 2004 , och är mycket stolta över att se att deras hårda arbete har gett resultat.

CRC stöder producenterna med mikrofinanser, erfarenhetsutbyte och produktutveckling. Organisationens vision är en jämnare maktfördelning mellan rika och fattiga länder och man ser rättvis handel inte bara som en marknad utan som en livsstil.

Craft Resource Center (CRC)

Indien spela upp

Hitta producent