Möt ASARBOLSEM

ASARBOLSEM är ett kvinnokooperativ med huvudkontor i El Alto. ASARBOLSEM består av olika hantverksgrupper som arbetar från deras hem runt området i El Alto. Genom att kvinnorna kan arbeta från hemmet får kvinnan lättare att distribuera sin tid och samtidigt ta hand om barnen. Bolivia är ett av de länder som har mest våld mot kvinnor i hemmet, ASARBOLSEM fokuserar därför på jämställdhet och att ge hantverkskvinnorna en rättvis betalning vilket har gjort kvinnorna mer självständiga.

Totalt arbetar ca 70 kvinnor för ASARBOLSEM som är grundat av Antonia Rodriguez. ASARBOLSEM är medlemmar i World Fair Trade Organization (WFTO) vilket innebär att arbetarna får en rättvis betalning, utbildning och kapacitetsutveckling.

Importör: The House of Fair Trade

Butiker: Fair Trade Återförsäljare

 

ASARBOLSEM

Bolivia spela upp
Produkter

Produkter

ASARBOLSEM tillverkar accessoarer, mössor, vantar, kläder, keramik och mycket mer. Produkterna stickas för hand av Alpackaull. Organisationen har även två vävare som väver vissa produkter som halsdukar och kläder.

Importör i Sverige är WFTO-medlemmen The House of Fair Trade och produkterna finns att hitta hos Fair Trade Återförsäljarnas medlemmar, däribland Fair Trade Shop och Världsbutiker.

Hitta producent